25.3.09

Comicdom Con Athens 2009 - Δελτίο Τύπου και περίπτερο giganto books εκεί!

COMICDOM CON ATHENS 2009
A SUPERHERO EVENT!
11 και 12 Απριλίου. Μασσαλίας 22. Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press σας προσκαλούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Απριλίου 2009, στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), για ένα ακόμη διήμερο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα comics και τη δημιουργία τους, με εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, προβολές, παρουσιάσεις νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς.

Φέτος η έντυπη ποπ κουλτούρα, υποκλίνεται στον πολύχρωμο κόσμο των υπερηρωικών comics, με πρωτότυπη έκθεση και δύο ξεχωριστούς προσκεκλημένους: τον βετεράνο Αμερικανό συγγραφέα Marv Wolfman (CRISIS ON INFINITE EARTHS, TEEN TITANS) και τον Barry Kitson (AMAZING SPIDER-MAN, LEGION OF SUPER-HEROES), έναν από τους πιο δημοφιλείς σχεδιαστές comics της DC και της Marvel! Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι δύο καταξιωμένοι δημιουργοί θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια δημιουργίας comics και θα υπογράψουν έργα τους για το κοινό, ενώ τα Comicdom Awards, θα βραβεύσουν τον Marv Wolfman για τη συνολική προσφορά του στην τέχνη των comics!

Η γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης φιλοξενεί πρωτότυπη έκθεση-γνωριμία με τα υπερηρωικά comics, και τους πρωταγωνιστές τους με τίτλο ″Superhero Experience″ (Υπερηρωική Εμπειρία). Η έκθεση θα συνοδεύεται από επεξηγηματικό υλικό, ενώ κατά τη διάρκεια του διημέρου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του History Channel με τίτλο Comic Book Superheroes Unmasked, καθώς και η δημοφιλής ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους, The Incredibles.

Παράλληλα, το Comicdom Con Athens εντάσσει στο πρόγραμμά του και εργαστήριο για παιδιά ! Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Comicdom Press με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο εξοικείωσης των παιδιών με τα comics, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι!

Την επίσημη εικονογράφηση του COMICDOM CON ATHENS 2009, έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Ρουμπούλιας.

Είσοδος ελεύθερη. Δωρεάν διανομή του καταλόγου με το πρόγραμμα του διημέρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα...
www.comicdom-con.gr

Για φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης, κατεβάστε το αρχείο από τη διεύθυνση http://rapidshare.com/files/210703172/CCA09promo.rar.html

Λήδα Τσενέ, Δημόσιες Σχέσεις/ ltsene@gmail.com / 6944718514
Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Γραφείο Τύπου/ elias.kat@gmail.com/ 6972002967
Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης/ culture@hau.gr/ 2103680052, 2103680047, 2103680071


---\\\*///---


Ποιοι: Comicdom Press και Ελληνοαμερικανική Ένωση

Πότε: Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Απριλίου 2009, 11:00 - 21:30

Πού: Μασσαλίας 22, Αθήνα

Πόσο: Είσοδος Ελεύθερη


---\\\*///---


Ειδικός Συνεργάτης: British Council

Μεγάλοι Χορηγοί: Comicworld, Electronic Arts, Jemma Press, Vasma Toys

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό Διαβάζω, ελculture.gr, Περιοδικό Κ, Καθημερινή, Παρά Πέντε, Anubis Comics, Athens Voice, City 99,5, forfree.gr, mind radio, MTV Greece

Συνεργάτες: Ένατη Διάσταση, Εκδόσεις ΚΨΜ, Anubis Comics, Audiovisual, Comicworld, Figuresworld, Giganto Books, Helm Publishing, Tilt, Jemma Press, Γιώργος Τσούκης.


---\\\*///---


Η giganto books θα έχει και φέτος περίπτερο στο χώρο του bazaar (στο γνωστό σημείο, απέναντι από την δεξιά είσοδο) και θα παρουσιάσει εκεί τα 2 νέα, ολόφρεσκα comics: "krak komiks" #4 του Τάσου Μαραγκού (σε λίγες μέρες ο Τάσος θα ανεβάσει στο blog τόσο το εξώφυλλο του νέου τεύχους, όσο και μερικές σελίδες ως preview από το εσωτερικό του) και "τώρα πια, ξυπνάω με τον ήλιο" του Παναγιώτη Πανταζή (περισσότερες πληροφορίες σε παλαιότερο post εδώ).

Λόγω της οικονομικής κρίσης, τα νέα comics της giganto books θα πωλούνται με έκπτωση 1,00 euro (δηλαδή 4,50 euro το "Krak komiks" #4 και 3,50 euro το "τωρα πια, ξυπνάω με τον ήλιο") και ΟΛΑ τα παλιά (19 τίτλοι comics) με έκπτωση 50%!!!

Θα σας δούμε όλους εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: