17.10.10

Πρώτη ματιά στο ΝΕΟ graphic novel του Ηλία Κυριαζή "Falling for Lionheart"!

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ηλίας Κυριαζής ("Μανιφέστο" Ι & ΙΙ, "Blast Comics", "Τούρτα" κ.α.) βρέθηκε στο N.Y. Comic Con για να παρουσιάσει το νέο του graphic novel "Falling for Lionheart" που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από την IDW (εταιρεία με την οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, ως σκιτσογράφος, για τα comics "Galaxy Quest: Global Warning" και "Ghostbusters: Displaced Aggression"). Το FFL είναι η πρώτη δουλειά του Ηλία σε σκίτσο ΚΑΙ σενάριο που έχει εκδοθεί από Αμερικανική εκδοτική (έχει ακολουθήσει βέβαια και το comic "melody" σε σκίτσο και σενάριο δικό του, το οποίο είχε κυκλοφορήσει online από την DC/Zuda, πλέον μπορείτε να το βρείτε στο site του ComiXology, από όπου μπορείτε να το κατεβάσε για το iphone κ το ipad σας).

Ο Ηλίας γύρισε στην Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε και χτες (βλέπε φωτό), βρεθήκαμε μαζί του και μας έδωσε το νέο του comic. Ανυπομονούσα πως και πως να το διαβάσω.

Με το που ξύπνησα σήμερα, άραξα αναπαυτικά στον καναπέ και το πήρα στα χέρια μου. Οφείλω να ομολογήσω ότι είχα πολύ καιρό να ευχαριστηθώ ένα comic. Πρόκειται σίγουρα για την καλύτερη δουλειά του Ηλία, τόσο από θέμα σκίτσου, όσο και από θέμα ιστορίας. Γνωρίζοντας προσωπικά τον Ηλία τα τελευταία 10 -σχεδόν- χρόνια, χαίρομαι που βρήκε την χρυσή τομή στα 2 είδη comics που αγαπάει περισσότερο: στα super-hero comics και στα αυτοβιογραφικά, και κατάφερε να πει μία ερωτική ιστορία πατώντας πάνω σε ένα πρωτότυπο τρικ, το οποίο εκμεταλεύεται ΠΛΗΡΩΣ το comic ως μέσο. Αρκεί επίσης να σημειωθεί ότι στο FFL, ο Ηλίας σχεδιάζει με 3 διαφορετικά στυλ!!!

Τέλος, θα ήθελα να πω πως αν ο Ηλίας (και ο κάθε Ηλίας) δεν κάνει το deep-impact του στην παγκόσμια αγορά με ένα comic σαν το Falling for Lionheart, πραγματικά δεν ξέρω με τι άλλο θα μπορούσε να το κάνει. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και πολλές ευχές για να το καταφέρει αυτό!

Νέο προσωπικό site του Ηλία Κυριαζή, εδώ!!!
Προς το παρόν, μπορείτε να προ-παραγγείλετε το FFL από το Amazon.com!
Το blog του super-hero Leo "Lionheart" Heartfield, εδώ!

1 σχόλιο:

ilias kyriazis είπε...

oxi, kala ta leei o tasos, na ton akoyte.
Kai na moy dosete tin agapi kai ta lefta sas eite paragelnontas to meso internet eite meso ton ellinikon komiksadikon. :)