21.3.09

5 χρόνια giganto books: ομιλία! αναδρομική έκθεση πρωτοτύπων! παρουσίαση portfolios!

5 χρόνια giganto books
Δευτέρα 23.03.2009 | 19:30

ΕΝΩΣΗ ΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΥΛΛΕΡΟΥ 19, 104 36 ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ
Τ. 210 522 4813 | F. 210 522 4813

(Αντιγράφωντας από το επίσημο site της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας)
"Αρχή, Μέση και συνέχεια μιας ανεξάρτητης και μικρής εκδοτικής εταιρείας comics
Τάσος Παπαϊωάννου, Σχεδιαστής

Η giganto books είναι μία ανεξάρτητη, μικρή εκδοτική εταιρεία που ειδικεύεται στην έκδοση comics και art books από Έλληνες (κυρίως) δημιουργούς. Ιδρύθηκε στις αρχές του 2003 από τον δημιουργό comics Τάσο Παπαϊωάννου (ο οποίος είναι και ο ομιλητής της συγκεκριμμένης διάλεξης) και φέτος κλείνει 5 χρόνια δημιουργικής πορείας.

Θα παρουσιαστεί η πορεία της giganto books, με ανάλυση του κάθε τίτλου που έχει κυκλοφορήσει ως σήμερα και η φιλοσοφία πίσω από την εταιρεία, καθώς και τα μελλοντικά της πλάνα για τη συνέχιση της επιτυχημένης της πορείας. Τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με απορίες για την έναρξη μιας μικρής εκδοτικής εταιρείας από τρίτους ή γενικότερες απορίες σχετικά με την έκδοση comics.

Τη διάλεξη συμπληρώνει έκθεση πρωτότυπων σκίτσων και σελιδών comics από όλους τους τίτλους των giganto books η οποία θα κρατήσει έως την Κυριακή 29 Μαρτίου,

Δευτέρα - Παρασκευή 18:00 - 21:00, Σάββατο – Κυριακή 12:00-16:00

Το Σάββατο 28 Μαρτίου ο Τάσος Παπαϊωάννου θα βρίσκεται στην Ένωση Γραφιστών Ελλάδας για να δει τα portfolios δημιουργών comics και να συζητήσει μαζί τους."

Παρατηρήσεις:

- Η έκθεση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, μετά την ομιλία μου.
- Αναλυτικά το ποιοί θα συμμετέχουν στην έκθεση (δεν θα υπάρξουν σελίδες comics από όλους τους τίτλους των giganto books) θα ανέβει άυριο Κυριακή στο blog.
- Στην έκθεση θα υπάρχουν και πρωτότυπα από τον νέο τίτλο του Παναγιώτη Πανταζή ("τώρα πια, ξυπνάω με τον ήλιο") που κυκλοφορεί στο επερχόμενο Comicdom Con Athens 2009, στις 11 και 12 Απριλίου 2009.
- Θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε και giganto books κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
- Το Σάββατο 28/03 τα portfolios σας μπορείτε να τα φέρετε και σε ηλεκτρονική μορφή, αρκεί να είναι σε αρχεία pdf (τέτοιας ανάλυσης ώστε το κείμενο στα comics να μπορεί να διαβαστεί). Φυσικά είναι προτιμότερο να δω πρωτότυπα ή εκτυπώσεις/φωτοτυπίες της δουλειάς σας.
- Το event στο facebook βρίσκεται εδώ!

Αυτά προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: